Laden..
Ideeën voor leuke kerstcadeaus

Ideeën voor leuke kerstcadeaus voor mannen en vrouwen

Ben jij degene die dit jaar de show steelt met het meest originele kerstcadeau van je vrienden of familie? Of wil je alvast zelf inspiratie opdoen voor je verlanglijstje? Wij helpen je graag op weg in de zoektocht naar de mooiste kerstcadeaus! In deze blog geven we je advies over hoe je tot het beste cadeau komt voor je dierbaren. We geven je ideeën en tips voor originele cadeaus voor mannen, voor vrouwen én helpen je met ideeën voor kleine kerstcadeautjes.

  • Delen: Deel dit artikel:
5 minuten leestijd
Kerstcadeau ideeenKerstcadeau ideeen

Hoe verzin je een leuk kerstcadeau?

Vind je het moeilijk om een passend kerstcadeau te kopen voor iemand? Probeer dan allereerst te achterhalen of diegene een verlanglijstje heeft. Is er iets wat hij of zij nog écht graag wil hebben? Maak van deze kennis gebruik! Wanneer je iemand niet zo goed kent, bijvoorbeeld een ver familielid, is een wat algemener kerstcadeau al prima. Let alleen een beetje op de prijs: bij een te duur cadeau kan iemand het gevoel krijgen iets te moeten terugdoen. Een te goedkoop cadeau kan erg ongeïnteresseerd lijken of zelfs beledigend overkomen. Om je verder op weg te helpen bij de keuze voor een leuk kerstcadeautje, zijn onderstaande vragen een handige hulplijn!

Voor wie is het kerstcadeau?

Allereerst is het handig te bepalen voor wie het kerstcadeau is waarnaar je op zoek bent. Je koopt immers voor je vader waarschijnlijk iets anders dan voor je beste vriendin of voor een collega. Ga eens na: in welke levensfase zit degene voor wie je een kerstcadeau zoekt? Is de gelukkige bijvoorbeeld net een paar weken geleden verhuisd? Heeft de ontvanger een druk gezinsleven? Is het een harde werker? Welke hobby’s heeft hij of zij? Dit kun je zo specifiek mogelijk maken. Bijvoorbeeld: houdt degene voor wie je het cadeau koopt van een gezonde levensstijl, gaat diegene graag naar de bioscoop, is de ontvanger een sportliefhebber… Zoveel vragen, zoveel antwoorden. Antwoorden waarop jij je kerstcadeautje kunt afstemmen!

Daarnaast kun je ook nog inzoomen op iemands karakter. Ga je een kerstcadeau geven aan iemand die heel geordend is? Hoe ziet het er thuis uit bij diegene? Is het altijd rommelig in huis, hangen de planten slap of is er juist geen vuiltje in huis te vinden? En huppelen er huisdieren rond?

Kerstcadeaus kersthuisKerstcadeaus kersthuis

Wanneer je een origineel kerstcadeau wilt kopen voor iemand die je goed en al lang kent, kun je ook nog denken aan nostalgische kerstcadeaus. Oftewel: kerstcadeaus waar een herinnering voor jullie beiden aan zit. Bijvoorbeeld een heerlijke lavendelspray voor in huis om terug te denken aan jullie tijd samen in Frankrijk. Denk aan wat jullie samen hebben gedaan, gegeten of gedronken. Wellicht is er een leuk (bord)spel dat jullie veel gespeeld hebben? Of een bepaald soort kledingstuk met herinneringen? Hoe groot of klein een cadeautje ook is, zodra je er een persoonlijke herinnering aan hangt is het eigenlijk altijd goed!

Wat mag het cadeau kosten?

Geen onbelangrijke vraag tijdens het shoppen van kerstcadeaus: wat wil je uitgeven aan je cadeau? Gelukkig zijn er in alle prijscategorieën leuke kerstcadeaus te verzinnen, maar het is handig dat je vooraf wel even een kostenplaatje voor jezelf bepaald.

Ook leuk: als je een iets groter budget hebt voor iemand, kun je diegene heel goed verrassen met meerdere (al dan niet bij elkaar passende) kerstcadeaus in plaats van één groot cadeau. Heb je een wat kleiner budget? Kies dan eerder voor iets heel persoonlijks, dat maakt het prijskaartje vaak minder belangrijk.

Bekijk hier cadeaus tot 5 eurocadeaus tot 10 eurocadeaus tot 20 eurocadeaus tot 50 euro en duurdere cadeaus.

Mooi ingepakt kerstcadeauMooi ingepakt kerstcadeau

Het kerstcadeau kopen

Wellicht heb je al een origineel kerstcadeau in gedachten, of je hebt een goed beeld van wie je ermee gaat verrassen én welk budget je hiervoor wilt uitgeven. Dan is het hoog tijd om het cadeau echt te gaan uitzoeken. Een belangrijke boodschap die wij je willen meegeven: stel niet te hoge eisen aan jezelf. De ontvanger van een kerstcadeau heeft vaak geen flauw idee hoeveel tijd of moeite jij in een cadeau hebt gestopt. De meeste ontvangers zijn altijd blij, wat je ze ook geeft.

Het grootste cadeau is de moeite die je ervoor hebt gedaan, maar dit is er niet altijd aan af te lezen!

Online kun je enorm veel cadeau ideeën opdoen, bijvoorbeeld op websites als Pinterest, maar ook veel webwinkels hebben vaak hun cadeautips voor je klaarstaan, ook Intratuin!. Als je gaat zoeken online, is het wel belangrijk dat je dan al behoorlijk goed weet wat je zoekt. Ben je echt nog zoekende, dan is het slim om een bezoekje te brengen aan een warenhuis. Daar waar je een breed assortiment aan spullen te zien krijgt en waar je meer inspiratie krijgt door de combinaties in de uitstalling.

Ook bij Intratuin helpen we je graag verder, met alles voor huis, tuin en dier. Uiteraard kun je ook kiezen voor een ander warenhuis, zolang je er maar verschillende kanten op kan. Bij voorkeur een winkel met een breed assortiment variërend van praktische spullen, lekkernijen en mooie artikelen. Wij hebben alvast wat kerstcadeau ideeën voor je op een rij gezet, wellicht zit er al direct wat passends tussen!

 
Bloeiende kamerplantjesBloeiende kamerplantjes

Kerstcadeau ideeën voor vrouwen

Zoek je een kerstcadeau voor een vriendin, je moeder of schoonmoeder? Geen zorgen: de keuze voor haar is reuze! Kerstcadeautjes voor vrouwen zijn in overvloed verkrijgbaar. Maar wat past nu echt bij de dame voor wie jij een kerstcadeau zoekt?

Allereerst: voor vrouwen geldt vaak dat ze een lief gebaar al heel waardevol vinden. Een kerstcadeau voor haar hoeft dus niet per se een enorm cadeau te zijn. Zolang je het persoonlijk houdt, is het voor de meeste vrouwen al snel goed. Denk bijvoorbeeld aan een kaartje bij het cadeau met een lieve boodschap erop. Of ga zelf aan de slag en maak je eigen kerstcadeau voor je vriendin, je moeder of je schoonmoeder.

Verder geldt voor de meeste vrouwen dat ze dol zijn op geuren en kleuren. In huis of voor haarzelf. Denk bijvoorbeeld ook eens aan een mooie plant of een mooi boeket bloemen. Ook leuk: een kerstcadeautje waarmee je de vrouw in kwestie uitnodigt voor een leuk uitje samen. Dat wordt bijna altijd gewaardeerd!


Vrouwen cadeau's


Kerstcadeau ideeën voor mannen

Zoek jij een kerstcadeau voor je vader, je schoonvader, je goede vriend of je man? Ook dan zijn er gelukkig opties voor een leuk kerstcadeau voor hem te bedenken! Ga allereerst eens na wat voor type man de ontvanger van het kerstcadeau is. Is je vader of vriend een alleseter of juist heel kieskeurig met eten? In dat laatste geval, dan kun je met een knipoog bijvoorbeeld eens een kweekbak kopen, waarin hij voortaan zijn eigen eten kan kweken. Communiceer wel even dat dit een grapje is natuurlijk!

Is de man voor wie jij een kerstcadeau koopt een echte barbecueliefhebber? Ga dan bijvoorbeeld voor een te gek barbecueschort of een mooie barbecuetang. Mannen zullen een praktisch cadeau meestal meer waarderen dan vrouwen, dus regenlaarzen, pantoffels of een nieuwe schoeischaar zullen ze best zien zitten. Heeft hij alles al? Koop dan een kerstcadeau waarmee je eigenlijk zijn vrouw, kind of hond blij maakt! Wie zegt dat vaders niet stiekem óók dol zijn op lego… En die mooie bal voor de hond, daar maak je het baasje óók blij mee! Allemaal extra ideeën die je in overweging kunt nemen.


Mannen cadeau's


Kerstcadeau ideeën, klein kerstcadeauKerstcadeau ideeën, klein kerstcadeau

Kleine kerstcadeaus

Is jouw budget wat beperkter en zoek je een klein kerstcadeautje? Geen zorgen, ook dan is er keuze genoeg! In het geval van een beperkter budget voor je kerstcadeau is het altijd goed om het cadeau iets persoonlijker te maken. Dan valt het kostenplaatje vaak al niet meer op voor de ontvanger. Denk bijvoorbeeld aan één mooie, lekkere bonbon of een bloem met een persoonlijk kaartje of gedichtje. Met zo’n persoonlijke noot scoor je sowieso punten, terwijl het de kosten niet zijn!

Ook leuk in het kader van een gepersonaliseerd kerstcadeau: ga voor iets wat bij jullie beiden herinneringen oproept. Bijvoorbeeld een geur of smaak die jullie aan vroeger doet denken of iets waar jullie vroeger mee speelden toen je (samen) opgroeide. Een oude foto in een mooie fotolijst kan ook heel wat losmaken.

Wil je écht origineel zijn? Kies er dan voor om zelf iets te maken voor de ander. Dat alleen al maakt het cadeau extra bijzonder. Je kunt het kerstcadeau natuurlijk altijd extra bijzonder inpakken; ook dan scoor je direct punten. Wat voor kerstcadeau je ook zoekt voor hem of voor haar: kleine kerstcadeautjes kunnen zeker ook heel fijn zijn!


Klein maar fijn


Inspiratie voor kerstcadeaus bij Intratuin

Ben je er inmiddels achter wat je wilt geven voor kerst? Of wil je graag nog even wat inspiratie opdoen? Bij Intratuin staan we voor je klaar om je goed op weg te helpen. Natuurlijk kun je eindeloos rondstruinen tussen ons assortiment voor huis, tuin en dier, maar ook als je het even niet meer weet ben je van harte welkom. Vraag onze medewerkers gerust om hulp.

Liever online inspiratie opdoen voor je kerstcadeautjes? Dan heten we je van harte welkom in onze webshop.

Reacties (0)
GEEF EEN REACTIE

Wil je iets laten bezorgen in Nederland?

Hier op Intratuin.be bezorgen we alleen in Belgie

Back to top