Laden..
Alle grondsoorten op een rij

Alle grondsoorten op een rij

Goede grond is het halve werk. Wil je sterke en gezonde planten, gebruik dan potgrond van het Intratuin huismerk. Onze potgrond heeft het RHP-keurmerk, wat betekent dat er geen schadelijke bacteriën of onkruidkiemen inzitten. Naast potgrond, vind je bij Intratuin ook andere soorten grond. Want met onze speciaalgronden doen sommige planten het gewoon nét iets beter. Dus iedere grondsoort heeft z’n eigen functie. Maar wanneer gebruik je de ene soort grond en wanneer de ander? We zetten het voor je op een rijtje.

  • Delen: Deel dit artikel:
8 minuten leestijd

Onze grond-producten zijn opgedeeld in verschillende categoriën, zodat je altijd de beste grond kunt kiezen voor je planten.

Wj onderscheiden hierin de volgende 6:

Graag vertellen we je meer over deze verschillende categorieën!

Planten voor binnen

Intratuin hydrokorrels

Hydrokorrels zorgen ervoor dat planten goed groeien en geven de wortels houvast. Ook zijn hydrokorrels geschikt als drainagelaag onder in bloempotten en plantenbakken. Breng een laag van enkele centimeters hydrokorrels aan onderin de pot en vul de pot vervolgens met potgrond. Hydrokorrels zijn tevens te gebruiken voor diverse decoratieve doeleinden zoals het afdekken van plantenbakken of plantenschalen. Intratuin hydrokorrels zijn gemaakt van gebakken klei. Afdekken voorkomt een snelle uitdroging van de potgrond.

Intratuin cactusgrond

Intratuin cactusgrond is geschikt voor cactussen en vetplanten. Intratuin cactusgrond is samengesteld uit hoogwaardige natuurlijke grondstoffen, zoals tuinturf, zand en meststoffen. Door het toegevoegde zand ontstaat een luchtige waterdoorlatende grond. Zo kunnen de planten water goed opnemen en afvoeren. De grond bevat daarnaast voeding voor 2 maanden.

VetplantenVetplanten

Intratuin orchideeëngrond

Intratuin orchideeëngrond is ontwikkeld voor alle orchideeën. Intratuin orchideeëngrond is samengesteld uit hoogwaardige natuurlijke grondstoffen, zoals boomschors, kalk en meststoffen. Orchideeën hebben behoefte aan veel lucht rond de wortels, daarom heeft deze grond een luchtige structuur. Water wordt goed vastgehouden en de orchideeën kunnen goed over de voeding beschikken. Bovendien bevat Intratuin orchideeëngrond voor 2 maanden voeding.

Intratuin kamerplantengrond

Intratuin kamerplantengrond is geschikt voor alle typen binnenplanten. Dus niet alleen voor groene, maar ook voor bloeiende planten. Zowel bij oppotten als verpoten is deze potgrond ideaal. Intratuin kamerplantengrond is een samenstelling van o.a. tuinturf, turfstrooisel en grove turfbrokjes. Intratuin kamerplantengrond bevat daarnaast voeding voor maar liefst 6 maanden. De wortels van de planten kunnen optimaal groeien door de grove, luchtige samenstelling van de potgrond.

 

Auto met zakken grondAuto met zakken grond

Planten voor buiten in pot

Intratuin hydrokorrels

Hydrokorrels zorgen ook buiten ervoor dat planten goed groeien en geven de wortels houvast. Ook zijn hydrokorrels geschikt als drainagelaag onder in bloempotten en plantenbakken. Breng een laag van enkele centimeters hydrokorrels aan onderin de pot en vul de pot vervolgens met potgrond. Hydrokorrels zijn tevens te gebruiken voor diverse decoratieve doeleinden zoals het afdekken van plantenbakken of plantenschalen. Intratuin hydrokorrels zijn gemaakt van gebakken klei. Afdekken voorkomt een snelle uitdroging van de potgrond.

Buitenpotten met plantenBuitenpotten met planten

Intratuin potgrond

Intratuin potgrond is geschikt voor alle buitenplanten in bloempotten- en bakken. Intratuin potgrond is een samenstelling van basis grondstoffen, zoals tuinturf en turfstrooisel. Naast deze grondstoffen bevat de potgrond een voedingsmix, waardoor de potgrond voldoende voeding heeft voor 2 maanden. Door de zorgvuldige samenstelling geeft het de planten een goede start.

Intratuin biologische potgrond

Intratuin potgrond bio is geschikt voor alle buitenplanten in bloempotten- en bakken. Deze potgrond is het hele jaar te gebruiken. Intratuin potgrond bio is een biologische samenstelling op basis van o.a. tuinturf, rijstkaf en boomschors. Naast deze grondstoffen bevat de potgrond een organische voedingsmix, waardoor de potgrond voldoende voeding heeft voor 3 tot 4 maanden. Door de zorgvuldige samenstelling geeft het planten een goede natuurlijke start. Onze biologische producten zijn niet alleen voorzien van biologische meststoffen, maar zitten ook in een biologische verpakking; bij de productie van onze verpakking is minder olie gebruikt dan in een normale verpakking.

Intratuin biologisch hortensiagrond

Intratuin hortensiagrond bio is geschikt voor hortensia, rhododendron, heide, azalea, magnolia, coniferen, skimmia en andere zuurminnende planten. Intratuin hortensiagrond bio is speciaal samengesteld voor planten die houden van een zure grond en bestaat hoofdzakelijk uit tuinturf en turfstrooisel. Naast deze grondstoffen is er een speciale potgrondmix toegevoegd, die voor bemesting zorgt. Daardoor bevat deze grond voldoende voeding voor 3-4 maanden. Verder heeft de grond een zeer groot vochtvasthoudend vermogen en bevordert het een uitbundige groei. Vanwege deze uitgekiende biologische samenstelling zullen planten zich beter ontwikkelen en meer weerstand hebben tegen ziektes en plagen. Onze biologische producten zijn niet alleen voorzien van biologische meststoffen, maar zitten ook in een biologische verpakking; bij de productie van onze verpakking is minder olie gebruikt dan in een normale verpakking.

Intratuin biologische mediterrane- en palmengrond

Intratuin mediterrane-plantengrond bio is speciaal ontwikkeld voor het planten van o.a. citrus, oleander, vijg en palm. Intratuin mediterrane-plantengrond bio is een biologische samenstelling van o.a. turfstrooisel, rijstkaf, puimsteen en meststoffen. Door de puimsteen in deze potgrond wordt de natuurlijke leefomgeving van de mediterrane planten nagebootst. De grond bevat daarnaast voeding voor 3-4 maanden. Door de uitgekiende samenstelling zullen de planten zich beter ontwikkelen en meer weerstand hebben tegen koude winters. Onze biologische producten zijn niet alleen voorzien van biologische meststoffen, maar zitten ook in een biologische verpakking; bij de productie van onze verpakking is minder olie gebruikt dan in een normale verpakking.

Intratuin biologische rozengrond

Intratuin rozengrond bio is zodanig samengesteld dat de grond geschikt is voor alle soorten rozen. Intratuin rozengrond bio is een samenstelling van bijzonder hoogwaardige grondstoffen, zoals turfstrooiselvezel, grove brokjes turf en rijstkaf. Naast deze grondstoffen bevat de grond ook voeding voor 3-4 maanden. Bovendien is er extra magnesium aan toegevoegd. Zo bevordert deze biologische grond een uitbundige bloei en zorgt het voor een diepgroen blad en gezonde en sterke rozen. Onze biologische producten zijn niet alleen voorzien van biologische meststoffen, maar zitten ook in een biologische verpakking; bij de productie van onze verpakking is minder olie gebruikt dan in een normale verpakking.

Planten voor buiten in volle grond

Intratuin biologische buxusgrond

Intratuin biologische buxusgrond is speciaal ontwikkeld voor het planten van buxus, liguster, taxus en andere groenblijvende sierstruiken. Intratuin buxusgrond bio is een biologische samenstelling op basis van o.a. tuinturf, rijstkaf en klei. De toevoeging van klei in deze potgrond voorkomt uitdroging. Door de uitgekiende samenstelling krijg je mooie volle planten die bovendien meer weerstand hebben tegen ziektes en plagen. Naast de voeding voor 3-4 maanden bevat deze grond extra magnesium. Dit zorgt voor mooie, diepgroene bladeren. Onze biologische producten zijn niet alleen voorzien van biologische meststoffen, maar zitten ook in een biologische verpakking; bij de productie van onze verpakking is minder olie gebruikt dan in een normale verpakking.

Intratuin biologische rozengrond

Geef al je rozen het beste met speciale biologische rozengrond. Deze grond is luchtig zodat de wortels zich extra goed kunnen ontwikkelen. Mest de rozen regelmatig met rozenmeststof om te kunnen genieten van een uitbundige bloei. Intratuin rozengrond bio is zodanig samengesteld dat de grond geschikt is voor alle soorten rozen. Intratuin rozengrond bio is een samenstelling van bijzonder hoogwaardige grondstoffen, zoals turfstrooiselvezel, grove brokjes turf en rijstkaf. Naast deze grondstoffen bevat de grond ook voeding voor 3-4 maanden. Bovendien is er extra magnesium aan toegevoegd. Zo bevordert deze biologische grond een uitbundige bloei en zorgt het voor een diepgroen blad en gezonde en sterke rozen. Onze biologische producten zijn niet alleen voorzien van biologische meststoffen, maar zitten ook in een biologische verpakking; bij de productie van onze verpakking is minder olie gebruikt dan in een normale verpakking.

Intratuin biologische mediterrane- en palmengrond

Intratuin mediterrane-plantengrond bio is speciaal ontwikkeld voor het planten van o.a. citrus, oleander, vijg en palm. Intratuin mediterrane-plantengrond bio is een biologische samenstelling van o.a. turfstrooisel, rijstkaf, puimsteen en meststoffen. Door de puimsteen in deze potgrond wordt de natuurlijke leefomgeving van de mediterrane planten nagebootst. De grond bevat daarnaast voeding voor 3-4 maanden. Door de uitgekiende samenstelling zullen de planten zich beter ontwikkelen en meer weerstand hebben tegen koude winters. Onze biologische producten zijn niet alleen voorzien van biologische meststoffen, maar zitten ook in een biologische verpakking; bij de productie van onze verpakking is minder olie gebruikt dan in een normale verpakking.

Tip: voorkom vorstschade door mediterrane planten goed met noppenfolie te omwikkelen of in de winterberging te zetten, en geef ze speciale meststof zodat ze beter bestand zijn tegen ons klimaat.

Intratuin tuingrond / aanplantgrond

Intratuin tuingrond is geschikt voor het aanplanten van alle tuinplanten, beuken, hagen, heesters en bomen. Deze grond is het hele jaar te gebruiken. Intratuin aanplantgrond is een samenstelling van hoogwaardige grondstoffen, waaronder tuinturf, turfstrooisel, gecomposteerd beukenblad, kalk en TerraCottem. Het gecomposteerde beukenblad zorgt voor extra bodemleven. TerraCottem houdt vocht en voeding beter vast en zorgt ervoor dat wortels zich goed kunnen ontwikkelen. Ook is er speciale potgrondmix toegevoegd, waardoor de tuingrond voeding bevat voor 2 maanden. Door deze zorgvuldige samenstelling hebben planten een betere groeistart en minder last van uitval bij nieuwe aanplant.

Intratuin biologische tuingrond

Intratuin tuingrond bio is geschikt voor het aanplanten van alle tuinplanten, beuken, hagen, heesters en bomen. Deze grond is het hele jaar te gebruiken. Intratuin tuingrond bio is een biologische samenstelling van hoogwaardige grondstoffen, waaronder gecomposteerd beukenblad, rijstkaf en klei. Het gecomposteerde beukenblad zorgt ervoor dat wortels zich goed kunnen ontwikkelen. Ook is er een speciale potgrondmix toegevoegd, waardoor de potgrond voeding bevat voor 3-4 maanden. Door toevoeging van klei voorkomt het uitdroging en houdt het de voeding beter vast. Door deze zorgvuldige samenstelling hebben planten een betere groeistart en minder last van uitval bij nieuwe aanplant. Onze biologische producten zijn niet alleen voorzien van biologische meststoffen, maar zitten ook in een biologische verpakking; bij de productie van onze verpakking is minder olie gebruikt dan in een normale verpakking.

Intratuin tuinaarde

Intratuin tuinaarde is alleen geschikt voor het ophogen van de border en het egaliseren van de tuin. Intratuin tuinaarde is vervaardigd uit tuinturf en meststoffen. Het is ideaal te gebruiken om de tuin op te hogen of te egaliseren.

Planten in de moestuin

Moestuinkas en moestuingrondMoestuinkas en moestuingrond

Intratuin biologische kruidengrond

Intratuin kruidengrond bio is ontwikkeld voor gebruik in potten, kweekbakken en kassen. Deze 100% natuurlijke potgrond kan dus zowel binnen als buitenshuis gebruikt worden. Intratuin kruidengrond bio is samengesteld uit 100% natuurlijke en hoogwaardige grondstoffen, zoals turfstrooisel, tuinturf en biologische plantenvoeding voor 3-4 maanden. Dit zorgt voor een luchtige structuur zodat water en voedingsstoffen veel beter worden vastgehouden. Hierdoor kunnen kruiden zich optimaal ontwikkelen met als gevolg een geurig en smaakvol eindresultaat!

Intratuin biologische moestuingrond

Intratuin moestuingrond bio is ontwikkeld voor gebruik in potten, kweekbakken, kassen en ook als grondverbeteraar in de moestuin. Deze 100% natuurlijke potgrond kan dus zowel binnen als buitenshuis gebruikt worden. Intratuin Moestuingrond bio is samengesteld uit 100% natuurlijke en hoogwaardige grondstoffen zoals turfstrooisel, tuinturf en biologische plantenvoeding.

Intratuin moestuingrond bio is ontwikkeld voor gebruik in potten, kweekbakken, kassen en ook als grondverbeteraar in de moestuin. Deze 100% natuurlijke potgrond kan dus zowel binnen als buitenshuis gebruikt worden. Intratuin Moestuingrond bio is samengesteld uit 100% natuurlijke en hoogwaardige grondstoffen zoals turfstrooisel, tuinturf en biologische plantenvoeding. Dit zorgt voor een luchtige structuur zodat water en voedingsstoffen veel beter worden vastgehouden. Hierdoor kunnen fruit en groenten zich optimaal ontwikkelen, met als gevolg een smaakvol eindresultaat en een rijke oogst. Onze biologische producten zijn niet alleen voorzien van biologische meststoffen, maar zitten ook in een biologische verpakking; bij de productie van onze verpakking is minder olie gebruikt dan in een normale verpakking.

Intratuin zaai- en stekgrond

Intratuin zaai- en stekgrond bio is geschikt oor alle type zaden en is zeer geschikt voor het stekken van uitlopers van bladeren en voor stamstekken. Intratuin zaai- en stekgrond bio is een samenstelling van turfstrooisel, kokosgruis, zand, meststoffen en kalk. Deze samenstelling heeft een zeer fijne en regelmatige structuur, waardoor water gelijkmatig wordt verdeeld en uitdroging wordt voorkomen. De grond bevat daarnaast biologische voeding voor 3-4 maanden.

Bodemverbeteraars

Intratuin tuincompost

Intratuin compost voor de tuin is zeer geschikt voor het ophogen en egaliseren van borders, maar kan daarnaast ook gebruikt worden om in te planten. Intratuin compost voor de tuin is een biologisch organisch bodemverbeterend middel bestaande uit onder andere gecomposteerde naaldhoutschors en meststoffen.

Intratuin tuinturf

Intratuin tuinturf is zeer geschikt voor verbetering van zowel zand- als kleigrond. Het neemt water beter op en houdt het vocht langer vast. Tevens verhoogt deze tuinturf het gehalte aan organische stof. Doordat de tuinturf een lage PH (zuurgraad) heeft, is het uitermate geschikt voor o.a. coniferen, heide, azalea’s en rhodondendrons. Tuinturf bevat echter geen voedingsstoffen en is daarom geen meststof. Intratuin tuinturf, ook wel zwartveen genoemd, is een 100% organisch, zuiver natuurproduct.

Kruiwagen met aardeKruiwagen met aarde

Bodembedekkers

Intratuin cacaodoppen

Bodembedekker op basis van cacaodoppen. Geschikt voor het afdekken van de grond in borders. Houdt tevens onkruid en slakken op afstand. Intratuin cacaodoppen is een kwaliteitsproduct voor het afdekken van borders dat voor 100% uit cacaodoppen bestaat.

Intratuin kokosbedekker

Kokosbedekker is geschikt als decoratie in de tuin voor paden, valdemping voor speelplaatsen en borders. Intratuin kokosbedekker is een volledig natuurlijk product, gemaakt van de bast van kokosnoten. Deze bodembedekker is zeer duurzaam doordat kokos slechts langzaam verteert.

Intratuin boomschors

De Intratuin boomschors is geschikt als decoratie in de tuin voor paden, speelplaatsen en borders. Boomschors werkt bovendien vochtregulerend, waardoor de grond in de tuin minder snel uit zal drogen. De boomschors is tevens onkruidwerend. Intratuin boomschors is gemaakt van de schors van zeedennen, uit het Middellanse Zeegebied. Dit decoratieve product is 100% natuurlijk en zeer duurzaam, dat komt door de stevige structuur.

Twijfel je nog welke grondproducten het beste geschikt zijn voor jouw tuin? Vraag dan onze specialisten in de winkel om advies.

Intratuin grond en bodem producten

Reacties (0)
GEEF EEN REACTIE
Back to top