Laden..
DIY: grashangers
DIY

DIY: grashangers

Op zoek naar een uniek groen item voor buiten? Doe dan onze DIY- en ontdek hoe je een prachtige grashanger kunt creëren! Laat je creativiteit de vrije loop terwijl je met natuurlijke elementen werkt en een persoonlijk tintje toevoegt aan je buitenruimte. Of je nu een ervaren doe-het-zelver bent of net begint, onze stapsgewijze instructies en handige tips zullen je helpen om een echte eyecatcher te maken die je tuin of balkon opvrolijkt. Verrijk je buitenleven met een uniek stukje groen dat je met trots zelf hebt gemaakt!

  • Delen: Deel dit artikel:
6 minuten leestijd

Zelf je eigen grashangers met beregras maken is niet alleen makkelijk, maar ook nog eens leuk om te doen. Je hebt er niet veel materialen voor nodig. Met de benodigdheden uit het pakket, een snoeischaar van jezelf en voldoende werkruimte kom je al een heel eind. We leggen je in een paar stappen uit hoe je zelf de grashangers maakt.

We gaan aan de slag met beregras. Xerophyllum tenax, beter bekend als Beregras, is een grasachtige vaste plant behorend tot de leliefamilie. De naam "Beregras" dankt het aan het taaie, grasachtige blad. Dit gras is ecologisch belangrijk omdat het vuurbestendig is. Het is vaak de eerste plant die na een bosbrand ontspruit. De mooie sprieten van dit gras zorgen voor beweging en het droogt en verbleekt ook nog eens prachtig.

Benodigdheden

  • Beregras
  • Bloemendraad 50 cm of kant-en-klare ring ø15 cm
  • Bloemendraad 50 cm of kant-en-klare ring ø12 cm
  • Bindtouw jute (of paperwire)
  • Touw

1

Start met het draad

Neem een draad van 50 cm lengte met een dikte van 1,5 millimeter en buig deze rond een ronde vaas of pot, zodat de ring een mooie vorm krijgt. Bind de uiteinden met ijzerdraad aan elkaar, of kies voor een kant-en-klare ring met een diameter van 15 cm. Neem een klein plukje gras (6-8 sprieten) en vouw dit om de ring. Knip het minder aantrekkelijke deel van het gras af en bind het stevig vast met bindtouw (of paperwire). Zorg ervoor dat je elke keer in dezelfde richting vouwt. Voor een ring van 15 cm hebben we voor deze DIY 60 plukken gebruikt.

2

Maak nog een ring

Maak nu nog een ring, maar dan van een kleinere maat, met een doorsnede van 12 cm en gebruik hier de rest van het berengras voor.

3

Bijna klaar...

Bind op drie plaatsen een stukje touw vast, knoop de drie uiteinden aan elkaar en je hanger is klaar!

DIY GrashangersDIY Grashangers

Wij stellen jouw feedback zeer op prijs!

Wij zouden graag van je willen weten hoe je de online workshop grashangers hebt ervaren. Dit helpt ons verbeteringen aan te brengen in ons workshop programma. Het kost je slechts 3 minuten om deze enquête in de vullen en de reacties zullen niet verstrekt worden aan derden. Wij stellen jouw feedback zeer op prijs!


Maak je eigen creaties 

Reacties (0)
GEEF EEN REACTIE

Wil je iets laten bezorgen in Nederland?

Hier op Intratuin.be bezorgen we alleen in Belgie

Back to top