Laden..
DIY: Paaskrans maken
DIY

DIY: Paaskrans maken

Met Pasen wil je graag het voorjaar in huis halen met leuke paasdecoratie. Dat kun je doen met traditionele paasversiering zoals eieren en veertjes en een paar vrolijk gekleurde tulpen op tafel. Gebruik daarnaast ook frisgroene planten en bloemen, dit geeft een echte boost aan de voorjaarssfeer in huis. Dit doe je met bijvoorbeeld een hippe paaskrans die je in een paar simpele stappen zelf maakt.

  • Delen: Deel dit artikel:
5 minuten leestijd

De ranonkels en salixtakken die in de krans zijn verwerkt, zijn naast tulpen dé ultieme paasversiering. De groene Ruscus zorgt in combinatie met het wit van de ranonkels voor een frisse uitstraling. Alle benodigdheden zijn te koop bij jouw Intratuin en je maakt deze paaskrans in ongeveer 45 minuten. Wij leggen je hier in een paar stappen uit hoe je hem zelf thuis maakt.

Benodigdheden

DIY paaskrans benodigdhedenDIY paaskrans benodigdheden

1

Wikkel de salixtakken

Bevestig met ijzerdraad eerst enkele salixtakken aan de ring. Laat de takken er op een zo natuurlijk mogelijke manier omheen krullen. Je kunt er voor kiezen om de gehele ring te bedekken met salixtakken maar je kunt ook alleen de bovenkant bekleden.

DIY paaskrans stap 1: WIkkel de salixtakkenDIY paaskrans stap 1: WIkkel de salixtakken

Tip!
Steek de stekker van het lijmpistool nu alvast in het stopcontact zodat deze warm is als je hem gaat gebruiken.


2

Bind de Ruscus vast

Neem een paar volle takken Ruscus en snij de stelen op de juiste lengte. Bind ze daarna met ijzerdraad vast aan de ring. Je kunt de uiteinden naar de buitenkant toe laten steken maar je kunt ze ook juist naar binnen laten wijzen. Het begint nu al op een echte krans te lijken!

DIY paaskrans stap 2: Bind de RuscusDIY paaskrans stap 2: Bind de Ruscus
3

Beplak de bloemenbuisjes

Haal nu van de overgebleven ruscustakken een paar blaadjes af. Omdat je hiermee de bloemenbuisjes gaat beplakken is het handig om de grootste blaadjes te gebruiken. Dit gaat sneller en maakt de buisjes egaler van structuur. Plak nu de blaadjes dakpansgewijs met het lijmpistool op de buisjes zodat er geen plastic meer te zien is. Let er wel op dat je niet teveel lijm gebruikt.

DIY paaskrans stap 3: Beplak bloemenbuisjesDIY paaskrans stap 3: Beplak bloemenbuisjes
4

Verwerk de buisjes en bloemen

Als de buisjes niet meer warm zijn van de lijm kun je ze alvast voorzichtig vullen met water. Wanneer het dopje erop zit zal er vrijwel geen water meer uit lopen en kun je ze gaan verwerken. Verstop de buisjes tussen de ruscustakken op de ring en zet ze vast met ijzerdraad. Nu kun je de ranonkels in de buisjes stoppen. Je kunt ze natuurlijk naar eigen smaak verdelen over de ring zodat er op verschillende plekken bloemen zitten.

DIY paaskrans stap 4: Verwerk buisjes en bloemenDIY paaskrans stap 4: Verwerk buisjes en bloemen
5

Versier met de bolletjes

Snij nu de gele bolletjes van de trommelstokjes en plak ze met het lijmpistool vast op de krans. Verdeel ze gelijkmatig over de ring zodat het geel overal terugkomt. Je kunt dit natuurlijk naar eigen stijl en smaak doen. Bekijk daarom de paaskrans op een afstandje en kijk of je nog kale plekken ziet.

TIP: droogbloemen zijn ook zeer geschikt om in deze paaskrans te verwerken.

DIY paaskrans stap 5: VersierenDIY paaskrans stap 5: Versieren

Nina Eilers

Groen- en bloemstylist

Reacties (0)
GEEF EEN REACTIE

Wil je iets laten bezorgen in Nederland?

Hier op Intratuin.be bezorgen we alleen in Belgie

Back to top