Laden..
DIY: Kerstboom van bloempotten

DIY: Kerstboom van bloempotten

Van terracotta bloempotten kun je een heleboel dingen zelf maken. Maar heb je al eens gedacht aan een kerstboom? Als je de bloempotten ondersteboven op elkaar stapelt heb je al de vorm van een kerstboom. Je kunt hem zelf schilderen en versieren op de manier waarop jij het mooi vindt. Gebruik bijvoorbeeld stickers, linten en kleine kerstballetjes.

  • Delen: Deel dit artikel:
5 minuten leestijd

Leuke decoratieboompjes kun je kant en klaar kopen, maar zelf maken (samen maken!) is natuurlijk veel leuker. In de video laten we je zien hoe je zelf een kerstboom maakt van bloempotjes.

Benodigdheden

  • Drie terracotta bloempotjes in verschillende maten
  • Verf
  • Kwast
  • Versiering voor op de kerstboom
  • Lijmpistool
1

Lijm de potten vast

Lijm met het lijmpistool de potten aan elkaar vast zodat je de vorm van een kerstboom maakt. Doe dit wel voorzichtig want het lijmpistool wordt erg warm!

DIY Kerstboom van bloempotten stap 1: Bloempotten vastlijmenDIY Kerstboom van bloempotten stap 1: Bloempotten vastlijmen
2

Verf de potten

Verf nu de potten in een leuk kleurtje. Je kunt natuurlijk voor traditioneel groen gaan zoals wij in de video, maar met een oranje kerstboom steel je natuurlijk wel de show.

DIY Kerstboom van bloempotten stap 2: Bloempotten vervenDIY Kerstboom van bloempotten stap 2: Bloempotten verven
3

Versier de kerstboom

Ga lekker los met linten, stickers en kerstballen! Versier jouw boom van top tot teen met verschillende soorten versiering zodat het helemaal jouw boom wordt. Wees creatief, misschien wil je jouw boom wel versieren met echt kerstgroen? Of bestrooien met glitters? Niks is te gek.

DIY Kerstboom van bloempotten stap 3: Bloempotten kerstboom versierenDIY Kerstboom van bloempotten stap 3: Bloempotten kerstboom versieren
4

Maak een piek

Een kerstboom is natuurlijk niet compleet zonder piek. Je kunt een satéprikkertje versieren met een lint en een ster zoals in de video maar wees vooral creatief. Misschien wil jij wel een mooie kerstbal als piek?

DIY Kerstboom van bloempotten stap 4: De piekDIY Kerstboom van bloempotten stap 4: De piek
DIY Kerstboom van bloempotten resultaatDIY Kerstboom van bloempotten resultaat

Nina Eilers

Groen- en bloemstylist

Reacties (0)
GEEF EEN REACTIE
Back to top