Laden..
Kom bij ons werken! Bekijk hier onze vacatures.

Hortensia (Hydrangea macrophylla 'Magical Amethyst') D 20 cm

16.99
Niet op voorraad
SKU
674338

Alles over de Hortensia (Hydrangea macrophylla 'Magical Amethyst') D 20 cm

Herkomst 

Binnen de familie van de hortensia zijn grote verschillen, zo komen er soorten uit het oosten van China maar ook uit Zuid- en Noord-Amerika. 

 

Kenmerken en verzorging 

De boerenhortensia is de meest bekende én populaire hortensia. Er zijn twee soorten: de schermhortensia’s en de bolhortensia’s. Bij schermhortensia’s bestaan de bloemschermen uit kleine bloemetjes in het midden en grotere aan de buitenkant. De grote bloemen zijn bestemd om bijen naar de kleine bloemetjes te lokken. Bolhortensia’s hebben alleen maar grote bloemen die samen een mooie bol vormen. Van nature zijn boerenhortensia’s er in wit, roze en blauw en tegenwoordig ook rood, paars en zelfs tweekleurig. 

 

Hortensia verzorgen 

De verzorging van een hortensia is niet moeilijk, maar er zijn wel een aantal dingen waar je op moet letten. De juiste grond, snoeiwijze en genoeg water zijn voor deze plant van belang. Het allerbelangrijkste blijft: water geven! Wil je meer weten over de verschillende soorten hortensia's en de verzorging van een hortensia? Hier geven we alle tips en tricks zodat je ieder jaar kan genieten van een uitbundig bloeiende hortensia! 

 

Hortensia snoeien 

Bij het snoeien van een hortensia is het belangrijk om rekening te houden met de soort hortensia en op welk hout ze bloeien. Kortweg zijn ze in 2 groepen te verdelen: hortensia’s die op nieuwe knoppen bloeien en hortensia’s die op oude knoppen bloeien. De Hydrangea macrophylla bloeit op oude knoppen. Snoeien is op zich bij deze plant niet nodig. Wel zul je jaarlijks de uitgebloeide bloemen moeten afknippen. Doe dit altijd na de winter en vóór 1 maart vlak boven de bovenste knoppen. 

 

Wordt de struik te groot, dan is snoeien wel nodig. Om de bloei in het jaar te houden, doe je dit nooit in het voorjaar. Wel kun je vroeg in het jaar een aantal grote, oude overhangende takken verwijderen, zodat er nieuw jong hout kan ontstaan. 

 

Is een grondige snoeibeurt nodig? Snoei dan het ene jaar de ene helft van de takken wel en het jaar daarop de andere helft, zodat je toch nog bloei behoudt.

Specificaties

Specificaties
MerkIntratuin
PlantennaamHortensia
Latijnse plantennaamHydrangea macrophylla 'Magical Amethyst'
Potmaat (cm)20
Planthoogte bij aankoop (cm)25
Maximale groeihoogte (cm)120
BladkleurGroen
StandplaatsZon, Halfschaduw
BloeikleurBlauw
Bloeikleur volgens kwekerBlauwgroen
BloeiperiodeJuni, Juli, Augustus, September
BloeiperiodeZomer
Water gevenRegelmatig
Water geven uitlegZorg ervoor dat de grond vochtig aan blijft voelen.
ConsumptieNiet eetbaar
Voeding2 keer per jaar bemesten.
GrondsoortIntratuin bemeste tuinaarde
BijzonderhedenDeze Hortensia bloeit op het tweejarige hout, hou hiermee rekening als je hem snoeit.
Extra informatieDeze plant is met zorg geselecteerd door de groenspecialisten van Intratuin.
EAN8717263062646

Reviews

Schrijf uw eigen review
Schrijf een review overHortensia (Hydrangea macrophylla 'Magical Amethyst') D 20 cm

We zijn blij dat je een review wilt schrijven. Je helpt zo anderen bij het maken van hun keuze. Als je vragen hebt over een product of bestelling kunnen we je beter helpen bij de klantenservice.

Waardering
Reviewbeleid

Van GROENTJE NAAR GROENE VINGERS

Gratis online kamerplantencursus

 

Droom jij ook van jouw eigen urban jungle in huis, maar heb je geen idee hoe je al deze groene vrienden moet verzorgen? Geen zorgen, met onze gratis online kamerplantencursus komt jouw groene droom uit!

 

  

Back to top