Laden..

Halfschaduw vaste plantenpakket 10 stuks

7.99
Alleen beschikbaar in de winkel
SKU
1410968

Dit is een seizoensproduct, waardoor het momenteel niet beschikbaar is. In het vroege voorjaar zal dit product weer op voorraad zijn.

Dit product is niet online verkrijgbaar. Informeer bij jouw Intratuin vestiging.
Alles over de Halfschaduw vaste plantenpakket 10 stuks

Vrouwenmantel (Alchemilla mollis)


Herkomst
De Vrouwenmantel komt van oorsprong voor in Afrika en Amerika.

 

Kenmerken en verzorging
De Alchemilla mollis is een laagblijvende plant die ideaal is als bodembedekker. In het voorjaar krijgt hij kleine gele boempjes. Zorg voor een plek in de halfschaduw en een lichtvochtige bodem. Het is een winterharde plant dus je hoeft de knolletjes niet naar binnen te halen in de winter.

 

Akelei (Aquilegia)

Herkomst
De Akelei is een plant die al heel lang in onze cultuur is. Hij is al afgebeeld op diverse schilderijen in de Middeleeuwen. Behorende tot de ranonkelfamilie en van oorsprong te vinden op het noordelijk halfrond.

 

Kenmerken en verzorging
De Akelei is een winterharde plant die gemakkelijk verwilderd als hij het naar zijn zin heeft. In het voorjaar zie je de eerste bloemen verschijnen. Met zijn opvallende bloemen die aan gebogen stelen wat naar beneden hangen is hij een prachtige verschijning. Hij wordt zo'n 60 cm hoog en staat het liefst op een niet al te warme plek in de zon of halfschaduw.

 

Spiraea (Astilbe 'pink')

Herkomst
De Astilbe is inheems in gematigd Oost-Azië.

 

Kenmerken en verzorging
Je herkent de Astilbe in het voorjaar makkelijk aan zijn prachtige zachte bloempluimen. De Astilbe 'pink' valt op door zijn mooie roze pluimen. Zet hem op een schaduwplek en voorkom dat de grond uitdroogt, deze plant houdt niet van directe zon of droogte.

 

Paddenlelie (Tricyrtis Hirta)

Herkomst
De Paddenlelie Is van nature te vinden in gebieden met een hoge luchtvochtigheid. Oostelijk deel van de Himalaya, Filipijnen, Taiwan en Japan.

 

Kenmerken en verzorging
De Paddenlelie is een laagblijvende plant die graag op een wat vochtige plek staat, liefst in halfschaduw. De bloembladeren zijn in een opvallende kleur met spikkels erop. Hij is redelijk winterhard, maar het is aan te raden hem in de winter te bedekken met een beschermende laag.

 

Italiaanse Aronskelk (Arum italicum)

Herkomst
De Aronskelk komt op veel plaatsen van nature voor, je vindt hem van het westen van Europa tot aan de Himalaya. Het meest voelt hij zich thuis rond het Middellandse Zeegebied.

 

Kenmerken en verzorging
De Italiaanse Aronskelk is een opvallende verschijning. Hij is een laagblijvende plant met lichte nerftekeningen op zijn blad. De bloeiwijze valt op door de oranje besjes die in trosjes bij elkaar staan op de steel. Het liefst groeit hij onder de beschutting van andere planten.

Specificaties
Specificaties
MerkIntratuin
Inhoud10 stuks
EAN8717263345015
Consumptieniet eetbaar
PlantennaamVrouwenmantel, Akelei, Spiraea, Paddenlelie, Italiaanse Aronskelk
Maximale groeihoogte (cm)125 cm
Latijnse plantennaamAlchemilla mollis, Aquilegia, Astilbe 'pink', Tricyrtis Hirta, Arum Italicum
GrondsoortIntratuin bemeste tuinaarde
Bloeiperiodeaugustus, juli, juni, mei, november, oktober, september
Bloeiperiodeherfst, lente, zomer
Standplaatshalfschaduw
Beoordelingen
Schrijf uw eigen review
Schrijf een review overHalfschaduw vaste plantenpakket 10 stuks
Waardering

Meer verstand van je kamerplant

Gratis online kamerplantencursus

 

Wil jij graag de natuur in huis halen, maar heb je geen verstand van planten? 
Volg dan onze gratis online plantencursus en je bent al snel geen groentje meer. Want de verzorging van kamerplanten is makkelijker dan je denkt. 

 

  

Back to top