Laden..

Gatenplant (Monstera deliciosa) D 21 H 75 cm

Waardering:
0% of 100
0
Merk: Intratuin
18.99
Niet op voorraad
SKU
18558957

Alles over de Gatenplant (Monstera deliciosa) D 21 H 75 cm

Herkomst
De Gatenplant komt oorspronkelijk uit Midden en Zuid Amerika, zoals Mexico. In de tropische regenwouden waar dit familielid van de Aronskelken groeit, kan hij wel 20 meter hoog of lang worden.

Kenmerken
De Gatenplant groeit omhoog tegen een klimsteun met stevige takken waaraan vlezige luchtwortels ontstaan. Deze luchtwortels halen vocht en voedingstoffen uit de lucht, maar kunnen ook veranderen in grondwortels, zodat ze eenvoudig gestekt kunnen worden. De grote bladeren zijn glanzend groen en houden van een plaats in lichte schaduw. Naarmate de plant ouder wordt ontstaan steeds meer openingen in de bladeren en wordt de vorm hiervan steeds mooier. De groei gaat vrij snel, wordt de plant te groot, knip dan eenvoudig het teveel ervan af. Vanuit het bovenste bladoksel zal een nieuwe scheut ontstaan. Deze plant heeft een luchtzuiverende werking, tel daarbij het gemakkelijke onderhoud en je hebt een geschikte kantoorplant!

In de natuur kunnen er bloemen en vruchten komen aan de Gatenplant. De vruchten zijn onrijp zeer giftig maar kunnen na een rijpingstijd van 1 jaar wel veilig worden opgegeten.

Verzorging
Kies voor een plaats in lichte schaduw of schaduw, want in de zon wordt het blad geel of bruin. Om te voorkomen dat de bladeren teveel naar het licht gaan staan, is het goed om de plant regelmatig te draaien. Zo blijft hij mooi recht van vorm. De watergift luistert vrij nauwkeurig bij deze mooie bladplant: teveel water kan wortelrot geven, terwijl teveel droogte leidt tot gele bladeren of bruine bladpunten. Voel daarom regelmatig in de grond hoe het met de vochtigheidsgraad zit. Sproei de bladeren liefst elke week nat met ontkalkt water/regenwater om de luchtvochtigheid te verhogen. Wanneer de pot vol zit met wortels wordt het tijd om de plant over te zetten in een pot die ongeveer 20 % groter is. Vul de pot aan met potgrond en spoel dit goed in.

Extra informatie
Iedere plant groeit en bloeit op zijn eigen manier en zal per seizoen en per plant verschillen.
De getoonde plant kan afwijken qua vorm en maat van de aankoop in de winkel of webshop.

Specificaties

Specificaties
Merk Intratuin
Plantennaam Gatenplant
Geschikt voor Binnen
Water geven uitleg 1x per week; de grond mag licht vochtig aanvoelen
Voeding maandelijks Intratuin binnenplantenvoeding BIO of binnenplantenvoeding BIO staafjes
Grondsoort Intratuin potgrond BIO
Extra informatie stekken doe je met een blad en een stengel en een luchtwortel. Neem een stukje van 5 cm met een knobbeltje - gebruik een heel schoon scherp mes. Deze kun je of in het water of in de grond steken om te laten wortelen
Latijnse plantennaam Monstera deliciosa
Verzorgingstips als hij te groot wordt kun je bladeren gewoon afknippen
Potmaat (cm) 21
Planthoogte bij aankoop (cm) 75
Bladkleur Groen
Giftig Wel giftig
Bloeiend Niet bloeiend
Geur Zonder geur
Consumptie Niet eetbaar
beschikbaarheid Jaarrond
Standplaats Halfschaduw, Indirect zonlicht
Plaatsing Binnen
Water geven Regelmatig
EAN 8720196593088
Type Kamerplant

Reviews

Schrijf uw eigen review
Schrijf een review overGatenplant (Monstera deliciosa) D 21 H 75 cm

We zijn blij dat je een review wilt schrijven. Je helpt zo anderen bij het maken van hun keuze. Als je vragen hebt over een product of bestelling kunnen we je beter helpen bij de klantenservice.

Waardering
Reviewbeleid

Deel jouw intratuin aankoop

Heb je jouw nieuwe spullen en planten thuis een mooie plek gegeven? Deel dan een foto van jouw huis of tuin op Instagram met #intratuin of @intratuin_nederland

Back to top