Laden..

Flamingoplant (Anthurium andrianum 'Karma Purple') D 9 H 25 cm

6.99
Alleen beschikbaar in de winkel
SKU
10289023

Alles over de Flamingoplant (Anthurium andrianum 'Karma Purple') D 9 H 25 cm

Herkomst
De Flamingoplant (Anthurium) komt voor in de tropische regenwouden in Midden- en Zuid-Amerika. In 1857 werden ze in Guatemala ontdekt en 5 jaar later werden de eerste Anthurium meegenomen naar Europa. Dit pamntengeslacht bestaat uit 600 soorten en behoort tot de Aronskelkfamilie. Het zijn epyfyten - organismen die op levende planten groeien zonder hieraan voedingsstoffen te onttrekken - en hebben weinig wortels.

Kenmerken
Deze soort heeft kleine rechtopstaande bloemen die op een zgn. bloeikolf groeien met een schutblad eromheen die de plant extra decoratief maken. Ook de groene bladeren hebben een wat glimmend uiterlijk. De bloei van de Anthurium duurt extra lang waardoor hij zich wel echt onderscheidt van andere bloeiende planten

De Anthurium wil graag veel licht, warmte en een redelijk hoge luchtvochtigheid. Het liefst heeft hij ontkalkt water. Zoals veel kamerplanten is hij gesteld op een regelmatige sproeibeurt.
Specificaties
Specificaties
MerkIntratuin
KenmerkMakkelijke plant
PlantennaamFlamingoplant
Water geven uitleg2 x per week in de zomer; 1x per week in de winter. Hou in de gaten dat de plant niet droog staat maar ook geen natte voeten heeft. In de woonkamer met verwarming aan kan luchtvochtigheid laag zijn. Dus af en toe besproeien zal de plant goed doen voor gezondheid en bloei/
EAN8717263722540
Extra informatieStekken kun je op 2 manieren doen: op water en direct in de potgrond. Voor beide manieren moet je eerst de plant uit de pot halen en de bladeren w3egknippen die dicht op de stam zitten. Dan knip je de stam in meerdere stukken die allemaal 1 oog moeten hebben. Dan kun je de stukken rechtop in nieuwe potjes zetten in een mengsel van half zand, half turf of op water. De stekken zullen na een paar weken gaan wortelen en kun je ze verpotten. Het beste is om dit in de lente te doen omdat de knopvorming dan beter gaat.
Water gevenRegelmatig
StekmethodeIn water, In grond
BladkleurGroen
Maximale groeihoogte (cm)60;65
Potmaat (cm)9
Latijnse plantennaamAnthurium andreanum 'Karma Purple'
Planthoogte bij aankoop (cm)25
Voedingmaandelijks Intratuin binnenplantenvoeding BIO of binnenplantenvoeding BIO staafjes
GrondsoortIntratuin potgrond BIO
BloeiendWel bloeiend
BloeiwijzeAar, Enkele bloem
BloeikleurRoze
StandplaatsHalfschaduw, Indirect zonlicht
beschikbaarheidJaarrond
Typebloeiende kamerplant
ConsumptieNiet eetbaar
GiftigWel giftig
GeurZonder geur
Geschikt voorBinnen
Snoeitipswil je de Anthurium snoeien, heb je een schone snoeischaar en plantenspuit met water nodig. Knip de gele of bruine bladeren af en de verwelkte bloemen helemaal bij de voet van de plant. Daarna de plant besproeien op de bladeren en stengels.
Beoordelingen
Schrijf uw eigen review
Schrijf een review overFlamingoplant (Anthurium andrianum 'Karma Purple') D 9 H 25 cm

We zijn blij dat je een review wilt schrijven. Je helpt zo anderen bij het maken van hun keuze. Als je vragen hebt over een product of bestelling kunnen we je beter helpen bij de klantenservice.

Waardering

Van GROENTJE NAAR GROENE VINGERS

Gratis online kamerplantencursus

 

Wil jij graag de natuur in huis halen, maar heb je geen verstand van planten? 
Volg dan onze gratis online plantencursus en je bent al snel geen groentje meer. Na het succes van deel 1, is de cursus uitgebreid met 4 nieuwe lessen. Doe je mee?

 

  

Back to top