Laden..

Dwergvlinderstruik (Buddleja Free Petite 'Lavender Flow') D 23 H 40 cm

14.99
Niet op voorraad
SKU
10124725

Alles over de Dwergvlinderstruik (Buddleja Free Petite 'Lavender Flow') D 23 H 40 cm

Herkomst
Deze grijsbladige struik komt van nature voor in China.

Kenmerken
Free Petite is de dwergvorm van de Vlinderstruiken, daardoor is deze ook geschikt voor kleine tuinen en voor in een bloempot op terras of balkon. De selectie 'Lavender Flow' heeft blauwpaarse bloempluimen, die veel vlinders aantrekken in allerlei soorten. Op een warme, zonnige dag is het een gefladder van jewelste rond deze struik. Op een zonnige of half beschaduwde plaats in goed gedraineerde grond doet de Buddleja het 't beste en produceert dan maandenlang vele bloempluimen. In een zachte winter blijft het grijsbehaarde blad gedeeltelijk aan de takken zitten.

De zoetgeurende bloemen trekken veel vlinders!

Verzorging
De Vlinderstruik heeft weinig verzorging nodig. In maart-april, als er geen kans meer is op vorst, kunnen de takken afgesnoeid worden tot 30 -50 cm boven de grond. Als hierbij nog wat blad te zien blijft, dan weet je zeker dat hij weer uitloopt. Door deze rigoureuze snoeibeurt blijft de struik compacter en verjongt daarmee ook. Wel zal de bloei van struiken die niet gesnoeid worden wat vroeger in het jaar zijn. Tijdens de bloei in de zomer kunnen de uitgebloeide bloemen eventueel worden afgeknipt, tot net boven een nieuwe bloemknop. Hierdoor verspilt de plant geen energie aan het vormen van zaad en bloeit dan langer door. Deze Vlinderstruik blijft hierdoor ook compacter van groeivorm.

Specificaties
Specificaties
MerkIntratuin
Planthoogte bij aankoop (cm)40
BladkleurGroen
BloeikleurPaars
GeurMet geur
BloeiwijzePluim
BloeiperiodeJuli, Augustus, September, Oktober
Latijnse plantennaamBuddleja Free Petite 'Lav. Flow'
PlantsoortOverblijvend
BloeiperiodeZomer
PlaatsingTerras, Volle grond
StandplaatsZon
VorstbestendigWel vorstbestendig
Planttijdjaarrond
ConsumptieNiet eetbaar
Potmaat (cm)23
PlantennaamDwergvlinderstruik
Typeheester
Water geven uitlegbij het aanplanten veel watergeven, staat de plant eenmaal dat is watergeven alleen nodig bij aanhoudende droogte of extreme warmte.
EAN8717263522935
BloeiendWel bloeiend
Reviews
Schrijf uw eigen review
Schrijf een review overDwergvlinderstruik (Buddleja Free Petite 'Lavender Flow') D 23 H 40 cm

We zijn blij dat je een review wilt schrijven. Je helpt zo anderen bij het maken van hun keuze. Als je vragen hebt over een product of bestelling kunnen we je beter helpen bij de klantenservice.

Waardering
Reviewbeleid

Van GROENTJE NAAR GROENE VINGERS

Gratis online kamerplantencursus

 

Droom jij ook van jouw eigen urban jungle in huis, maar heb je geen idee hoe je al deze groene vrienden moet verzorgen? Geen zorgen, met onze gratis online kamerplantencursus komt jouw groene droom uit!

 

  

Back to top