(0)

De nieuwste trends voor een warm terras

Dit seizoen genieten we nog langer van de tuin. Bij Intratuin vind je namelijk alles om jouw terras te verwarmen en zo ook tijdens iets koelere zomeravonden lekker buiten te kunnen zitten. Er zijn allerlei vuurkorven, tuinovens en terrasverwarmers die het op jouw terras een stuk aangenamer kunnen maken. Wij brengen je op de hoogte van de laatste trends!

Vuurkorven

De tuin is aan kant en je hebt gezellig buiten gegeten. Nog een kopje koffie in de tuin? Ja graag, maar dan wel met de vuurkorf aan. Er zijn verschillende soorten vuurkorven, zelfs met een speciale onderplaat, dat is wel zo handig op een houten terras. Het kind komt bij veel mensen naar boven als ze met vuur mogen ‘spelen’ in een stoere robuuste vuurkorf, wel voorzichtig natuurlijk! Het warme vuur zorgt dat je tijdens zwoele zomeravonden een stuk langer buiten kunt zitten. Het is ontzettend gezellig om met zijn allen om de vuurkorf te zitten en misschien wel marshmallows te roosteren? De vuurkorf is een oude bekende, maar is nog steeds bij veel mensen geliefd. Tegenwoordig zijn ook vuurschalen erg trendy, deze zien er stijlvoller uit en zorgen voor minder afval. Lees hier alles over vuurkorven.  

Terraskachels

Ga je toch liever voor de romantiek van een klassieke terraskachel? Deze kachels zorgen voor minder afval op je terras en zijn makkelijker aan te steken. Ze geven een hele avond een behaaglijke warmte af en je houdt de vlammen gemakkelijker in bedwang. Er zijn ook terrashaarden met een ingenieuze rookafvoer constructie.

Tuinovens

Wil je de warmtebron op je terras niet alleen gebruiken voor de temperatuur maar er ook eten mee kunnen bereiden? Kies dan voor een tuinoven! Koken op het terras is de trend van dit seizoen en een tuinoven is dan echt een mooie aanwinst. Je kunt er van alles in bakken, bijvoorbeeld brood of een pizza. Zo kun je eerst een lekkere maaltijd bereiden en als het kouder wordt genieten van de aangename warmte. Ideaal!

Terrasverwarmers

Wat in de horeca al jaren heel normaal is, zie je ook steeds vaker in achtertuinen, op balkons en dakterrassen. Weer of geen weer: met een terrasverwarmer is het altijd lekker buiten. Intratuin heeft een ruime keuze in hangende of staande ‘heaters’ in alle prijsklassen. Je hebt zo geen gedoe met hout en vuur, je hoeft hem alleen maar aan te zetten. Ook als je weer naar binnen wilt gaan zet je een terrasverwarmer makkelijk weer uit. Door de gerichte warmte kun je zelfs als het redelijk koud is nog genieten van je tuin of balkon.

Milieuvriendelijk verwarmen

Steeds meer mensen houden rekening met milieu en ook als je je terras gaat verwarmen kun je hierbij stilstaan. Een houtkachel kost geen stroom en is daardoor wellicht beter voor het milieu dan een terrasverwarmer. Toch is een houtvuur vaak veel gedoe en zorgt het ook voor veel rook in de lucht. Als je toch liever kiest voor een terrasverwarmer, dan is infrarood waarschijnlijk de beste keuze. Infrarood terrasverwarmers verwarmen gericht en zorgen dus alleen dat het warmer aanvoelt, zonder energie te verspillen door ook de lucht te verwarmen.

Heb je een houtkachel? Dan kun je de assen hergebruiken in je tuin. Deze bevatten namelijk waardevolle mineralen en voedingsstoffen voor planten, zoals kalium en magnesium. Vermeng het met compost en gebruik het als bemesting in je tuin. Als je het niet in de tuin gebruikt kun je de as beter niet in de groene bak gooien, maar naar een afvalpark brengen.

Wil jij er ook lekker warmpjes bijzitten? Vind dan een Intratuin bij jou in de buurt en bekijk al onze mogelijkheden voor een warm terras.