Laden..

Bekerplant (Nepenthes alata) D 14 H 45 cm

14.99
Alleen beschikbaar in de winkel
SKU
0779222

Alles over de Bekerplant (Nepenthes alata) D 14 H 45 cm

Deze exotische vleesetende plant kenmerkt zich door zijn bekervormige vallen om kleine insecten te vangen, en vervolgens te verteren. Het Nepenthes geslacht kent wel meer dan 85 soorten, welke allemaal tot de vaste planten behoren. Van origine zijn het typische klimplanten die groeien in vochtige, tropische berg- en bosgebieden. Het grootste leefgebied is met name Borneo en omstreken.

 

Afhankelijk van de soort verschilt de grootte en vorm van de vangbekers, maar de gebruikelijke vorm is over het algemeen cilindervormig. De onderste helft van de bekers hebben iets weg van een klein buikje met rondlopende bodem. De deksel op de val bij jongere bekers opent zich pas later, en blijft na het openen onbeweeglijk. De deksel heeft twee functies; het dient als bescherming tegen vollopen en overstromen van de beker, maar dient ook als landingsplek/ lokkertje voor insecten door de aanwezigheid van nectar aan de randen. Onderin de beker bevindt zich het verteringsgedeelte dat volzit met klieren die verteringssappen afscheiden en zo de opgeloste voedingsstoffen van het ten prooi gevallen insect opnemen.

 

Deze bijzondere plant gedijt het beste op een plaats waar de luchtvochtigheid wat hoger ligt. De grond moet altijd (licht) vochtig aanvoelen, maar zorg dat de wortels niet in een laagje water komen te staan. Het beste is om de plant van bovenaf te bewateren, zodat het water door de grond heen naar beneden zakt. Bij voorkeur zuiver (regen)water gebruiken. De plant heeft veel licht nodig, maar verdraagt geen volle zon.

Specificaties
Specificaties
Consumptieniet eetbaar
EAN8717263643036
Planthoogte bij aankoop (cm)45 cm
Bladkleurgroen
Potmaat (cm)14 cm
PlantennaamBekerplant
Latijnse plantennaamNepenthes alata
VerzorgingstipsHeeft veel licht nodig, maar verdraagt geen volle zon
Kenmerkvleesetende plant
Water geven uitlegDe grond moet (licht)vochtig blijven, echter mogen de wortels niet in een plas water komen te staan
Standplaatshalfschaduw
Beoordelingen
Schrijf uw eigen review
Schrijf een review overBekerplant (Nepenthes alata) D 14 H 45 cm
Waardering

Meer verstand van je kamerplant

Gratis online kamerplantencursus

 

Wil jij graag de natuur in huis halen, maar heb je geen verstand van planten? 
Volg dan onze gratis online plantencursus en je bent al snel geen groentje meer. Want de verzorging van kamerplanten is makkelijker dan je denkt. 

 

  

Back to top