Laden..

Babyplantjes set Calathea soorten 3 stuks

Waardering:
0% of 100
0
Merk: Intratuin
6.99
Niet op voorraad
SKU
18431677

Omschrijving

Babyplantjes om groot te laten groeien tot echte grote en volwassenplanten. De ene plant krijgt ineens andere bladeren waar andere planten in eens de lucht in gaan als echt klimmers.
Deze Calathea soorten zijn als ze klein al echte calathea's met hun grappige eigenschap dat de bladeren bewegen in de avond.

Herkomst
De Calathea is afkomstig uit de tropische gebieden in Amerika zoals Brazilië en Columbia, waar het altijd warm en vochtig is.

Kenmerken
Een Calathea is niet alleen maar een mooie plant om naar te kijken, hij heeft ook nog eens een luchtzuiverende werking, waardoor het een geschikte plant is voor zowel de woonkamer als het kantoor.

De blister waarin de planten naar je toe worden gestuurd zijn gemaakt van 100% gerecycled plastic in een "zero-waste" productie, wat inhoudt dat er geen afval wordt gemaakt, en dat alles wordt hergebruikt in het maken van het verpakkingsmateriaal en het eindproduct weer gerecycled kan worden. Super fijn!

Verzorging
Babyplanten hebben meer verzorging nodig dan volwassen planten. Vooral omdat deze planten nog klein, gevoelig en teer zijn. Babyplanten mogen niet uitdrogen, houd de grond daarom lichtvochtig: wat neerkomt dat je plantjes om de 2 dagen een beetje water geeft. Ook de standplaats van deze Babyplanten is bepalend voor de groei, zet de planten in indirect zonlicht dus niet in de volle zon. Dit kunnen de bladeren niet aan en zullen verbranden. De babyplanten komen oorspronkelijk uit tropische plaatsen waar de luchtvochtigheid erg hoog is. Draaom is het verstandig om zo nu en dan de planten te sproeien met water, om zo tijdelijk de luchtvochtigheid rond de plant te verhogen.

Groei en verpotten
Wat natuurlijk de bedoeling is, is dat de planten uitgroeien tot volwassen planten. Deze groei komt van zelf en neemt heus wel wat tijd in beslag. Afhankelijk van het soort en de standplaats en verzorging heb je in 1,5 jaar een jong-volwassen plant. Naast de groei moet je plant zeker in het begin overpotten. Een plant die boven de grond groeit, groeit natuurlijk ook in de grond. De wortels hebben ruimte nodig om te kunnen groeien. Verpot de plant dus om de 4 maanden naar een flinke potmaat groter. De Babyplanten kunnen als ze binnen komen eerst in een potmaat van 9 cm. Dat is in het begin meer dan prima. Wij wensen je veel succes en geluk met je Babyplanten

Extra informatie
Iedere plant groeit en bloeit op zijn eigen manier en zal per seizoen en per plant verschillen.
De getoonde plant kan afwijken qua vorm en maat van de aankoop in de winkel of webshop.

Lees alles over de Calathea in onze plantengids.

Specificaties

Specificaties
Merk Intratuin
Plantennaam Calathea
Geschikt voor Binnen
Water geven uitleg Babyplanten mogen niet uitdrogen, houd de grond lichtvochtig wat neerkomt dat je plantjes om de 2 dagen een beetje water geeft.
Verpakkingsinhoud (stuks) 3
Bijzonderheden wees er van bewust dat dit grote planten worden, baby's worden groot!
Voeding 1 keer in de maand wat vloeibare groene-planten-voeding mee gieten met het water.
Snoeitips Voorlopig moet er niet gesnoeid maar gegroeid worden
Latijnse plantennaam Calathea
Potmaat (cm) 4
Planthoogte bij aankoop (cm) 15
Maximale groeihoogte (cm) 140
Bladkleur Groen
Giftig Niet giftig
Bloeiend Niet bloeiend
Consumptie Niet eetbaar
Standplaats Halfschaduw, Indirect zonlicht
Plaatsing Binnen
Water geven Veel
EAN 8720196562909
Type babyplantje

Reviews

Schrijf uw eigen review
Schrijf een review overBabyplantjes set Calathea soorten 3 stuks

We zijn blij dat je een review wilt schrijven. Je helpt zo anderen bij het maken van hun keuze. Als je vragen hebt over een product of bestelling kunnen we je beter helpen bij de klantenservice.

Waardering
Reviewbeleid

Deel jouw intratuin aankoop

Heb je jouw nieuwe spullen en planten thuis een mooie plek gegeven? Deel dan een foto van jouw huis of tuin op Instagram met #intratuin of @intratuin_nederland

Back to top